:
Recent Movies

Festivități de Ziua Națională a României la Mangalia 2023

 


Lansarea cărții “Bucătăria Tradițională Tătară”

Volumul, intitulat “Bucătăria Tradițională Tătară”, este o incursiune în inima tradițiilor culinare ale acestui popor fascinant. Autorul, Ibram Nuredin, un filosof, sociolog și om de cultură renumit, aduce în fața cititorilor o moștenire bogată și aromată, adesea transmisă de la o generație la alta. Evenimentul va fi onorat de prezența unor invitați speciali. Baritonii Iulian Bratu și Ionuț Neagu, de la Teatrul Național de Operă și Balet “Oleg Danovski” din Constanța, vor încânta audiența cu interpretări muzicale impresionante. Olga Alexei, o interpretă de muzică tradițională rusă, va aduce o notă exotică în atmosfera evenimentului, iar formația de muzică tradițională tătară “Miras” va oferi un spectacol plin de ritmuri și tradiție. Ibram Nuredin, omul din spatele cărții, este o figură venerată în comunitatea constănțeană, având o carieră lungă în învățământul universitar constănțean. Absolvent al Facultății de Filozofie a Universității din București, promoția 1966, el a fost directorul Colegiului Universitar “Kemal Ataturk” din cadrul Universității “Ovidius” Constanța timp de peste cinci decenii. Cu peste zece cărți de specialitate și cursuri universitare la activ, Ibram Nuredin a contribuit semnificativ la înțelegerea și promovarea culturii și spiritualității tătare în România. Lansarea volumului “Bucătăria Tradițională Tătară” reprezintă nu doar o oportunitate de a explora gastronomia tradițională tătară, ci și de a descoperi bogăția culturală și spirituală a acestui popor într-un mod cu totul unic.

 

Lansare de carte – Emil Corneliu Ninu 29 09 2023

 

 

 

Lansare de carte – Emil-Corneliu Ninu, unul dintre oamenii de cultură implicați cu profundă dăruire în viața orașului, își va lansa ultimele apariții editoriale: „Scripta manent”și „Registrul istoric al Portului Mangalia: lumini și umbre

,,Serile Cala tiene” din 27 09 2023






,,Serile Cala-tiene” din 27.09.2023 au avut ca invitat de onoare pe scriitorul uzbek Sherzod Artikov. Au mai participat: Florentina Loredana Damian,Silvana Cojocărașu, Firiță Carp.



In Ziua de Sanziene 24 06 2023

 

Summer Show Latino Kids 23 06 2023

 

Cupa Litoral la Box -Mangalia 2023

Municipiul Mangalia a fost timp de trei zile, gazda primei ediții a evenimentului pugilistic „Cupa Litoral Mangalia”, cu participarea a peste 100 de sportivi de la mai multe cluburi de profil din țară. Competiția sportivă se va desfășura în perioada 15 – 17 iunie, pe ringul amenajat în aer liber, din fața Casei de Cultură din Mangalia, unde vor boxa sportivi atât de la categoriile cadeți și juniori, cât și de la tineret și seniori, mixt. Deschiderea oficială a avut loc joi, 15 iunie, începând cu orele 16:30, invitat de onoare fiind multiplul campion mondial Francisc Vaștag. În aceeași zi, de la orele 17.00, vor fi semifinalele de box la categoriile cadeți, juniori și tineret, finala disputându-se vineri, 16 iunie, de la orele 17:00. Finala la seniori va avea loc sâmbătă, 17 iunie, de la aceeași oră, cu 4 meciuri spectaculoase între seniorii diferitelor cluburi din țară și 8 meciuri între senioare. La eveniment, vor participa cluburi de box, precum: CSM Târgoviște, CS Medgidia, CS Spuma Box București, CSM Brăila, CS Box Artrom Slatina, CS Farul Constanța, AS Tora Kempo, AC Box Litoral Mangalia, CS Alexandria, FC 1 Decembrie, CS Năvodari, CS Rapid București, CSM Buzău, ASC Iorgu București, CS-X-Trem-Fighters București, ACS Power Box Iași, CS Alex Box București. Organizatorii, Asociația „Club de Box Litoral Mangalia”, Consiliul Județean Constanța și Primăria Mangalia, sub patronajul Federației Române de Box, promit o manifestare sportivă care să pună în valoare aptitudinile și tehnicile fiecărui sportiv și club în parte, spre încântarea susținătorilor acestui sport.

Dan Ciotoi & Generic la Maritimo Lounge & Bar Mangalia 10-02-2023


 

Dezbatere Publica – 09 01 2023– Registrul local al spatiilor verzi



 

Folk si Poezie cu Stefania Iacob și Sorin Poclitaru

 


Ștefania Iacob: vocea care duce mai departe sound-ul folkului românesc, atât de bine știut prin vocile care au încântat generațiile anilor trecuți. În 6 ani a scos 5 albume, un adevărat record între cantautorii din România, a participat la sute de concerte, atât singură, cât și împreună cu alți artiști. Studentă în Londra, folkistă în România.

Sorin Poclitaru, poate cel mai cântat poet român contemporan de după Adrian Păunescu, un ochi ce urmărește cu atenție atât frământările sociale, cât și cele umane. Autor de versuri de dragoste, umoristice sau pentru copii, cântat de peste 200 de cantautori români de la muzică folk la rock, folclor sau dance. Proiectul “Autoportret cu tine” este o îmbinare a două voci artistice distincte, absolut nou ca format și nemaiîntâlnit ca realizare.

SNPPC ,protest in fata sediului Poliției Municipiului Mangalia 30.03.2022

 

Polițiști din cadrul Poliției municipiului Mangalia protestează astăzi, 30 martie 2022 în fața sediului Poliției Mangalia. P
olițiștii își strigă în strada nedreptățile generate de conducerea Poliției municipiului Mangalia!

 

Șezătoarea Mărțișorului 2022

Șezătoarea Mărțișorului, 2022. Tinca Răcaru: ”A dărui, e nevoia noastră de a simți bucuria în ochii celuilalt; poate că nimic nu e mai bine primit de suflet decât stropul de fericire dăruit, nu primit

Petronela Rusu- Targul de Toamna Mangalia 2021

În portul popular, chipul imprimă o disciplină a profesiei în spatele căreia se ghicește preocuparea pentru valoare, autenticitate, respect pentru tradiție și, mai presus de toate, o consecvență exemplară. Într-o după-amiază de iarnă, la un ceai de tihnă sporovăită, privind același chip, aveam să descopăr și altceva: o cumințenie românească și o blândețe a privirii care se sprijină pe un zâmbet de o frumusețe rară. Petronela Rusu nu este o vedetă dintre cele care stârnesc patimi, controverse, scotociri prin reviste. Poate că nici nu este o vedetă, pentru că trăim într-o lume în care vedetismul naște monștri, și vedem asta zi de zi în emisiunile televizate și nu numai. Petronela Rusu este un profesionist în artă. Muzica pe care o cântă vine din satele copilăriei, dar deschide și inima oaspeților veniți pe nepusă masă. 40 de ani în slujba cântecului popular, dintre care 30 ca solistă a Orchestrei Profesioniste Rapsozii Botoșanilor! Dincolo de ce știam ascultându-i melodiile, am descoperit în omul Petronela Rusu o generozitate aparte. Reușita în muzică are în primul rând nume de oameni, de artiști alături de care a cântat sau care i-au îndrumat pașii. Pentru Petronela Rusu, parcursul artistic înseamnă în primul rând evoluție, dezvoltare personală, asumare a fiecărui pas și recunoștință.

 

Brandusa Covalciuc Ciobanu - Targul de Toamna Mangalia 2021

Brandusa Covalciuc iubeste muzica populara inca de mica. Ea provine dintr-o familie cu oameni simpli si cu frica de Dumnezeu. Vocea, talentul, frumusetea dar si bucuria pe care o arata la fiecare intalnire cu publicul au facut-o cunoscuta in lumea muzicii populare. Fire ambitioasa, Brandusa Covalciuc Ciobanu a visat mereu sa cucereasca America la fel cum a cucerit si sufletele romanilor. Moldoveanca a devenit celebra si in SUA unde a fost invitata sa cante alaturi de nume mari la cunoscutul festival "Ziua Romaniei la New York", organizat pe celebrul bulevard Broadway din New York. Cine a remarcat prima oara ca aveti talent si cum s-a intimplat? Eram la gradinita, educatoarea i-a spus mamei mele ca sunt talentata si ca m-ar dori in programa pentru serbare. Am cantat atunci melodia "Mi-am facut bundita noua". In clasa a VII-a am fost remarcata de profesoara Eugenia Prodan care m-a trimis la un festival de balade si de atunci a inceput practic ascensiunea mea. Care este cel mai mare critic al dumneavoastra? Cel mai mare critic nu poate fi decat publicul. Cand traia mama ma bazam pe toate aprecierile ei. Acum cand am un cantec nou sau cand apar pe undeva, am doua colege carora ma adresez. Una este prietena mea de o viata, Valeria Arnautu, realizatoare si interpreta de muzica populara, cealalta este colega mea din liceu, Petronela Rusu. Care a fost cea mai mare provocare in cariera dumneavoastra? In anul 1996 am fost intrebata de o televiziune locala, daca vreau sa fac o emisiune de muzica populara. Am devenit realizator de emisiuni TV. Care a fost momentul de cotitura in activitatea dumneavoastra si cui se datoreaza? In 1987 am plecat de la Orchestra Rapsozii Botosani, ma casatorisem si nu stiam daca voi ramane pe scena. Nu am mai lucrat doi ani de zile, dar am continuat cu muzica. Din 1990 pana in 1995 am predat la liceul sportiv din Botosani. Ce superstitii aveti inainte de a urca pe scena? Nu am superstitii, imi fac cruce ca asa e bine si spun "Doamne ajuta". Cui lasati mostenire cantecul dumneavoastra? Publicului pentru ca baiatul meu nu mosteneste talentul. Daca l-ar fi mostenit l-as fi indrumat spre liceul de muzica. Cum vedeti folclorul romanesc peste 10 ani? Eu cred ca are cine sa-l duca mai departe. Sunt tot mai multi copii talentati care vor sa cante. Sunt multi tineri care apar in emisiunile de folclor, care merg la spectacole si festivaluri si duc mai departe mostenirea poporului romanesc. Daca ati castiga un premiu o operatie estetica ce ati schimba la dumneavoastra? Daca as castiga un premiu mi-as dori un gastric slim, nimic la chipul meu. Ma consider destul de bine pentru varsta mea. Mi-as dori sa mai scap de vreo 30 de kg. Visul meu inca de mica era sa fiu supla. Nu a fost asa, am mostenit-o pe mama mea.

 

AM CU CE - ep 10 -Marcel Almajanu

Talentul nu ar fi nimic dacă nu ar fi susținut de dorință și muncă. Pasiunea pentru fotografie a început cu primul aparat foto ținut în mână. Apoi a început autoinstruirea, "furtul de meserie" ca să spun așa. Azi fotografia și filmarea înseamnă o continuă autodepășire, bucurie și încrederea că ce fac are marca calității și profesionalismului.

 

Am Cu Ce EP 9 CLAUDIA ANDAS

 

Vara se deschid larg simțurile. Vacanța ne cheamă la ea! Soarele, veselia, un cocktail savuros și muzica bună sunt la modă și vara aceasta. Toate acestea vă sunt dăruite cu stil de o voce inconfundabilă

AM CU CE -ep 8 - Cojan Roberto

 

AM CU CE-ep 7

Vremurile, societatea, mediul ne afectează pe fiecare într-un fel sau altul. Unii fac față bine acestor vremuri, unii luptă cu problemele, iar unii se simt copleșiți. Ce facem în astfel de situații? Cerem ajutor profesionist.

 

Am Cu Ce - ep 6- Razvan Ion


 

Vine vara, bine-mi pare, La plimbare plec pe mare! N-am cu ce, dar am un invitat cu soluția perfectă.

Am Cu Ce - ep 5

 


Vi se pare că tineretul nostru e cu capul în nori, că nu știe ce vrea, că este prea tehnologizat?
Eu cred că sunt doar o altfel de generație "cu spatele frumos" și "ceru-n suflet şi stelele în os".
Aveți încredere! Merită!
Dovadă vie și prețioasă stă invitata acestui nou episod... și e doar un exemplu! Invitat Beatrice Daniela

Mangalia Reflectii in Timp

Am Cu Ce ep 4

                                                                                                                                        Atunci când trairile nu își găsesc cuvinte potrivite, muzica este singura care poate totul. Despre muzică, pe note muzicale cu invitatul nostru Ionuț Zăvăleanu

Am Cu Ce - ep 3

 


Să fii frumos la chip nu este suficient. Înainte de Sfintele Paști să ne gătim frumos sufletele și să primim Învierea Domnului. În ajutorul dvs., pe calea către Înviere, vă aducem interviul de suflet cu Starețul Mănăstirii Lumanu- Hagieni, Părintele Clement.

Am Cu Ce - ep1

 

                                                                                                       

 

 
 " Noi suntem clipa care trece prin poarta existenței." , asa spunea Nichita Stănescu. Așa vă propunem și noi, o clipă efemeră din dragoste pentru Nichita

Am Cu Ce ep 2


 

 Să ai cu ce pare atât de natural și devine atât de convenabil! Însă, adevărata minune este atunci când nu mai ai nimic, când arzi până la vene și în cenușa încă fierbinte descoperi un alt tu, un tu trasformat pentru totdeauna și nu crezi că ai mai putea străluci. Vă invit să urmăriți noua emisiune " Am cu ce" pentru a descoperi un om frumos care a învățat să strălucească din nou.

 




ISTORIA DIVINEI MELE COMEDII

Mihai Ispirescu lansează: ISTORIA DIVINEI MELE COMEDII
TERASA CELEBRULUI HOTEL PARADISO a gazduit o întâlnire de neuitat cu "Cartea de vacanță" 2020 Mihai Ispirescu lansează: ISTORIA DIVINEI MELE COMEDII Moderatorul seratei, criticul de teatru Ioan Cristescu, director general al Muzeului Național al Literaturii Române cu participarea extraordinară a lui George Mihăiță


Giani Lincan

Giani Lincan este absolvent al Liceului “George Enescu” din București şi fost membru al Orchestrei de Stat “Doina Armatei” și al Ansamblului “Ciocârlia”. Pe la mijlocul anilor ‘90, s-a stabilit în Olanda, unde a înființat prima Clasă de Țambal și Tradiții Muzicale Balcanice a Universității CKC– Zoetermeer. A organizat un “Festival al Țambalului” în orașul Den Haag şi a fondat, în 2003, “Lincan Ensemble”. A colaborat cu vedete contemporane, ca violonistul Roby Lakatos ori chitariștii Biréli Lagrène și Stochelo Rosenberg, creatorul de sountrack-uri Vladimir Cosma sau regizorul american de film Wes Anderson. Ţambalistul Giani Lincan şi-a construit o carte de identitate scenică bine-definită, atât ca apariție solo, cât și ca leader de grup european, în mai multe zone de expresie, pornind de la melosul popular și cântul lăutăreasc, abordând jazz-ul ca inspirat improvizator și ajungând, cu succes, la café concért și la stilurile clasice de tip crossover. Giani Lincan Youtube Giani Lincan is one of the most famous virtuosos on the cimbalom. With his orchestra he provides new musical compositions, improvisations and arrangements which are originally based on Romanian folk songs but also cover a wider musical range including the most popular classical music, jazz, Viennese cafe-concert music and Balkan Gypsy music. The unmistakable sound of the cimbalom music by Giani Lincan is characterized by the freshness and dynamics of the traditional Romanian music. Being a gypsy musician, Giani Lincan has learned at an early age to adapt himself to his environment which has made him the sensitive artist he is nowadays. He is capable of adapting his musical style and technique to any environment possible.

In memoriam Costel Geambasu

Costel Geambașu a murit la vârsta de 67 de ani. Vestea morții sale i-a cutremurat pe oamenii care, mai ales în anii 80-90, i-au ascultat melodiile cântate în trupa Odeon.
Odeon a fost o formație românească de muzică de petrecere cu instrumente moderne electronice, înființată în anul 1980 la Buzău. Alături de Azur și Generic, este unul dintre primele grupuri care au contribuit la apariția muzicii de petrecere și pahar modernă, numită ulterior ”Manele”, folosind ca sursă de inspirație muzica pop din țările balcanice (turbo-folkul iugoslav mai ales), muzica veche lăutărească și cea ”de mahala” din România. Printre cele mai cunoscute piese interpretate de grupul Odeon se numără Trenul vieții (compoziție proprie - 1984), Cenușăreasa - 1984, Cunoșteam Iubirea - 1986, Copil De Suflet - 1987, Din prima zi când te-am văzut - 1987 (adaptare liberă a sârbei „Ne-am despărțit”, cunoscută în interpretarea Romicăi Puceanu). Piesele America-i departe - 1984 și Mavi Mavi - 1986 (preluare după turcul İbrahim Tatlıses) sunt dintre primele care folosesc ritmuri specifice de muzică turcească și makidonească/aromână în afara contextului muzicii lăutărești. Versurile cântecelor sunt în limba română, dar ocazional și în alte limbi (greacă, aromână, turcă). Solistul vocal al formației a fost Costel Geambașu, născut pe 18 aprilie 1951 în satul Smârdan, comuna Brădeanu, județul Buzău și decedat în 24 august 2018, după o boală incurabilă. A activat la început în calitate de baterist (pana in anul 1986), bunul său prieten, regretatul Gil Dobrică, i-a sugerat “să bage” cu vocea. Grupul s-a produs la început în formula: voce, chitară, claviaturi, chitară bas, baterie, reducându-se cu timpul la voce, chitară și claviaturi, bateristul fiind înlocuit de omologul electronic, iar basul fiind executat de către claviaturist. Componența a fost deosebit de fluctuantă în toată activitatea ei, singurul membru constant fiind cântărețul Geambașu. Pe primul material discografic al formației sunt amintite următoarele nume: Laurențiu Tănase (claviaturi), Gigel Săvoianu (chitară bas), Costel Petrescu „Bujaverca” (chitară solo și aranjamente muzicale), Costel Geambașu (voce și baterie). A doua apariție îi amintește pe chitaristul Bujaverca, basistul Tică David și claviaturistul Mihai Mișov. Alți membri au mai fost: chitaristul Radu Costel (Brazil), basistul Cezar Racu, bateriștii Stănel Dumitru și Andy Merian, Costel Constantinescu ”Sticlă” (chitarist în trupa Provincialii, fost elev al lui Bujaverca) și claviaturiștii Florin Traian, Gabi Romașcanu, Cosmin Flenchea, Stelică Oprea... Prima parte a discografiei Odeon (1984-1989) a fost produsă pe casete audio în mod ilegal (piratate), dat fiind faptul că Electrecord (casa de discuri unică în România socialistă) nu tolera înregistrarea și difuzarea unei astfel de muzici considerată ca ”subculturală”! În ultimii ani, Costel Geambașu a colaborat alături de chitaristul Nelu Nicolae, repertoriul lor cuprinzând o parte dintre succesele Odeonului cât și compoziții noi, titulatura formației nu a fost însă folosită decât ocazional. Costel a cântat până cu 2 luni înaintea decesului, când starea sa s-a agravat irecuperabil… Volumul 1 (1984) extrasa melodia America-i Departe Volumul 2 (1984) extrase Trenul Vieții si Cenusareasa Volumul 3 (1986) înregistrat la o nunta in Focșani extrase Cunoșteam Iubirea si Mavi Mavi Volumul 4 (1987) înregistrat la o nunta in Vrancea extrase Copil De Suflet ,Din Seara De Când Te-am Văzut si Tom Degețel Volumul 5 (1988) înregistrat la o nunta in Ploiesti extrase Fratele Meu, Răpirea Din Serai, Daca Nu Te Vad O Zi (Of Ce Supărare) Volumul 6 (1988) înregistrat la o nunta (nu se cunosc amănunte) in schimb aici vom observa un alt stil si aranjament muzical predominând orga electronică extrase Ineluș Cu Piatra Albastra,Lema, Regina Noptii si o romanța interpretata superb după versurile lui Tudor Arghezi A Venit Aseară Mama Volumul 7 (1989) înregistrat intr-un restaurant din Buzau unde activau la vremea aceea extrase Am Si Eu Un Baietel ,Izaura,Chihlimbar si celebra Ne Despartim Si Tare-as Vrea (Eu Tin Mult La Tine) acest volum este cel mai slab calitativ atat ca sunet cat si aranjament muzical Muzica De Petrecere (Disc Vinyl) Electrecord 1991 disc ce contine editari ale pieselor de succes inregistrate de-a lungul carierei lor si aici găsim o formula modificata si un stil cu totul aparte fata de genul Odeon practic este prima înregistrare a trupei intr-un studio unde il regăsim pe Radu Costel (Brazil) la Chitara Solo Pentru Voi (1992) disc vinyl ce conține in special reeditări ale primelor volume si regăsim piese ca Cenusareasa ,Trenul Vieții, Ai Apărut In Calea Mea sub aranjamentul muzical unic făcut de chitara lui Costel Petrescu Bujaverca si un timbru vocal excelent al lui Costel Geambasu.Acest disc este cel mai reușit si rar (aproape inexistent pe piață) nu se cunosc amănunte de cine a fost editat si de ce nu a fost promovat Amintiri (1995) volumul 10 disc vinyl cu reproduceri in colaje tot piesele vechi unde il găsim pe elevul lui Bujaverca Costel Constantinescu Sticla,iar stilul Odeon deja dispare odată cu eliminarea bateriei clasice si basului O Viață Am Așteptat (1997) album de studio editat pe caseta audio cu melodia Sunt Un Simplu Muritor compozitie proprie a lui Geambasu care după afirmațiile făcute a fost cel mai dificil album inregistrat iar trupa si stilul sunt complet modificate La Un Colt De Strada (1999) Volumul 12 CD editat de Crisband Records unde găsim doar vocea lui Geambașu cu câteva piese noi Pentru Voi (1999) Volumul 13 o reeditare a albumului Identic din 1992 fara prea mare efort cu acelasi aranjament din volumul 12 unde iese in evidenta doar Geambașu si numele Odeon editat pe CD tot cu Crisband Records După anul 2000 Geambașu canta cu diverși muzicieni fara legătură cu trupa Odeon iar in prezent găsim acele inregistrari numai la iubitorii genului si in majoritatea cazurilor dintr-o calitate audio care lăsa de dorit,ele nu au fost remasterizate sau comercializate oficial deocamdata

Formația AZUR - Fiorii tinereții -Maritimo Lounge & Bar Mangalia

Azur este o formație de muzică de petrecere din România, înființată în 1984 la Brăila. 

Este considerată prima formație care a tratat maneaua lăutărească (interpretată în anii 1970 de Romica Puceanu, Gabi Luncă, Victor Gore) în manieră pop, sub influența interpreților în vogă din țările balcanice ale blocului comunist. Dintre formațiile de gen, Azur a rămas una dintre preferatele publicului român, fapt confirmat de discografia foarte bogată (peste 25 de albume). Grupului i s-au atribuit numeroase merite muzicale (pe lângă acela de a fi „inventat” maneaua pop), însă, în lipsa unui istoric riguros al genului, acestea pot fi doar speculate. Paternitatea multora dintre șlagărele Azur este controversată, principalul rival fiind grupul Odeon din Buzău. Azur s-a constituit în jurul lui Nelu Vlad, care și-a început cariera muzicală în urma unui pariu. Tânărul se specializase inițial în chimie, după care a fost admis în Academia de Miliție. În urma unui scandal cauzat de o întrerupere de sarcină în familia lui (gest interzis în epocă), Nelu Vlad este exmatriculat în 1979 din Academie și are ideea de a organiza în timp record (o săptămână) o formație pentru nunți, prin care avea să-și întrețină familia. În 1985, formația Azur este angajată în restaurantul „Rubin” din Brăila. Repertoriul este în permanență îmbogățit, fie prin preluări din muzica lăutărească și din muzica de dans la modă în țările balcanice, fie prin compozițiile lui Nelu Vlad. Restaurantul devine tot mai influent, astfel încât și formația câștigă reputație în oraș. Într-o seară a anului 1986, comerciantul de casete audio Costel din Corod a venit la „Rubin” pentru a înregistra o oră din programul formației; fiecare din cei cinci membri a primit pentru aceasta un onorariu de 300 de lei. Înregistrarea respectivă avea să devină Volumul 1 al formației, o casetă foarte bine vândută în toată țara, conținând „Cenușăreasa”, „Nu sînt prost, dar nici deștept”, „Mona (Se mărită Mona)” și alte unsprezece piste. Prezentarea casetei, făcută de Nelu Vlad la începutul primei piste („Eu sînt pentru tine”), este următoarea: „Stimați ascultători, cântă pentru dumneavoastră formația Azur din Brăila: chitară bas – George Vâlcu, baterie – Ciocârlan Florinel, orgă electronică – Șonea Cristian, solist vocal și chitară armonie – Nelu Vlad. Vă dorim audiție plăcută!”.

Concert Dorian Popa 28 12 2019


Dorian Popa (n. 7 august 1988, Constanța) este un actor de televiziune, compozitor, dansator și cântăreț român. A devenit cunoscut în 2011, odată cu apariția sa în serialul Pariu cu viața alături de colegii săi din Lala Band, unde l-a interpretat pe Andrei Anghel, serial care a primit premiul pentru „cel mai bun debut” la Gala Premiilor VIP.
Este masterand al Facultății de Relații Publice în Marketing în cadrul A.S.E. A câștigat premiul „Bărbat de succes al anului 2014” din cadrul galei Celebrity Awards. În 2015 a apărut în reality show-ul „Sunt celebru, scoate-mă de aici!”, difuzat de PRO TV.
A apărut pe coperțile revistelor TV Mania, TV Satelit, Men’s Health,[și Bravo.
În 2015, a fost implicat într-un accident rutier, însă nu a fost rănit și a dublat vocea personajului Sohone din Mune: Gardianul Lunii. În prezent susține mai multe concerte prin țară și este vlogger pe canalul său de youtube

Concert Andra Gogan 2019

Ziua etniei tătare 2019

Astăzi celebrăm Ziua tătarilor din România, sărbătoare relevantă mai cu seamă pentru Dobrogea, unde ponderea acestei etnii originare din Crimeea şi stabilite în ţara noastră în urmă cu 800 de ani, este cea mai importantă.
Data de 13 decembrie a fost aleasă ca zi a etniei tătare întrucât, la 13 decembrie 1917, parlamentul tătarilor crimeeni a proclamat Republica Populară Crimeea, cea dintâi republică din întreaga lume islamică, primul ei preşedinte fiind Numan Çelebi Cihan.


Proiectul de lege privind consacrarea zilei de 13 decembrie ca sărbătoare a etniei tătare din România, a fost adoptat de Senat la 13 septembrie 2006 şi de Camera Deputaţilor la 14 noiembrie 2006, legea fiind promulgată la 4 decembrie 2006.


La 11 februarie 2014, deputaţii au aprobat un proiect de lege pentru modificarea şi completarea art. 2 din Legea nr. 453/2006, privind consacrarea zilei de 13 decembrie ca sărbătoare a etniei tătare din România, astfel încât angajatorii să poată acorda liber persoanelor aparţinând acestei etnii care doresc să participe la manifestările organizate cu acest prilej. Actul normative a fost adoptat de Senat pe 19 noiembrie 2013, Camera Deputaţilor fiind for decizional în acest caz.

Astfel, Legea 14/2014 pentru modificarea şi completarea art. 2 din Legea nr. 453/2006 privind consacrarea zilei de 13 decembrie ca sărbătoare a etniei tătare din România a intrat în vigoare începând cu data de 7 martie 2014.

Patrimoniul cultural al celor 50.000 de tătari care trăiesc în ţara noastră face parte din istoria culturală a spaţiului dobrogean. Geamiile sau moscheile din această provincie sunt reprezentative şi de importantă valoare istorică, unele dintre ele datând de peste jumătate de mileniu (Geamia Esmahan Sultan din Mangalia, de exemplu, a fost construită în anul 1456).
                
În cadrul evenimentului organizat în 2017 de cotidianul ZIUA de Constanţa, intitulat „Etniile împreună pentru Dobrogea”, istoricul Tasin Gemil, descendent al primului primar de la 1878 - Abdul Hagi Kerim, a vorbit despre importanţa legăturilor strânse dintre comunitatea sa şi cea românească: „Strămoşii noştri s-au aşezat pe aceste meleaguri ospitaliere în timpuri mai vechi sau mai noi, venind din cele patru zări ale lumii. Avem nume şi obiceiuri diferite, acasă vorbim alte limbi, iar unii dintre noi ne închinăm la altare deosebite, dar suntem uniţi întru aceeaşi credinţă şi iubire faţă de sfânta noastră patrie - România. Dumnezeu cel unic şi bun a hărăzit României ca Decembrie să fie luna mântuirii şi reîntregirii ei. În această sfântă zi de sărbătoare să ne aducem aminte şi, apoi, să nu uităm vreodată porunca divină adresată tuturor oamenilor de a fi ca fraţii între ei. Noi toţi care trăim în această ţară avem o singură mamă şi o singură casă - România. Ne sunteţi fraţi, vă suntem fraţi! Haideţi să purcedem în frăţie la reînălţarea casei părinteşti, întru slava înaintaşilor şi spre mândria urmaşilor!”, a declarat Tasin Gemil.

Tătarii din Dobrogea numără aproximativ 20.000-25.000 de persoane și sunt urmașii tătarilor din hanatul Hoardei de Aur din Bugeacul și Crimeea învecinate colonizați aici. În România, ei sunt aliați politic cu coreligionarii lor turci și trimit în Parlamentul României câte un deputat. Dintre așezările dobrogene, orașul Medgidia, renumit pentru geamia sa “ Abdul Medgid “ are o concentrație însemnată de tătari autohtoni. În multe localități din județele Constanța și Tulcea se găsesc multe geamii. Unele dintre acestea au fost construite cu mulți ani în urmă, având valoare istorică (geamia din Mangalia), altele fiind construite mai recent, îndeosebi după Revoluția din '89. Geamia Esmahan Sultan din Mangalia este cea mai veche geamie din Dobrogea, datînd din anul 1456. În prezent aceasta face parte din patrimoniul cultural al statului și este în restaurare

Spectacol Bibi - Mangalia 2019

Bianca Mihaela Lixandru, alias BiBi (n. )[1] este o vloggeriță și cântăreață de muzică pop-dance și regaetton română.
Artista a cunoscut succesul ca urmare a lansării melodiei "Ciocolata", lansată de casa de discuri Roton Music, una dintre cele mai cunoscute case de discuri din România.
Bibi devine artist independent odată cu lansarea cântecului "Radio Song" în anul 2014, prin intermediul echipei de la casa de discuri Tommo Production [2] care a descoperit-o ca artist al noului val, ulterior aceasta lansând o serie de piese pe placul publicului român, printre care "My Life", iar în anul 2016 hitul de mare succes "Ciocolata" care s-a menținut în topul celor mai vizionate piese de pe Youtube timp de 1 săptămână, clipul fiind vizionat de 44 de milioane de persoane, de asemenea plasându-se și în Romanian Top 100. [3]
În anul 2019, compania Walt Disney o alege pe cântăreață pentru a interpreta vocea personajului principal feminin, Șefa, din continuarea de succes a box-office-ului Ralph Strică-Tot, filmul Ralph Rupe Netu'

Copilăria și debutul în televiziune (2008 - 2016)

Bibi și-a făcut debutul la televiziunea națională, în cadrul emisiunii "H...ora prichindeilor" produsă de Titus Munteanu, pe care a moderat-o și care s-a difuzat pe canalul TVR2, între anii 2008-2011. Ulterior prezintă la postul de televiziune TVR Moldova emisiunea pentru copii "Basemele copiilor" [6]. Din 2009-2011 prezintă de asemenea emisiunea "Ghiozdanul cu suprize", de asemenea un format dedicat copiilor.
După ce a finalizat cariera sa scurtă în televiziune, Marius Țeicu, un cunoscut cântăreț și compozitor al generației de aur din România, a remarcat-o și a intervenit pentru ca aceasta să fie cooptată în cadrul unor proiecte muzicale de amploare care o puteau lansa de piața de profil. Astfel, a semnat un contract cu casa de discuri Tommo Production și a lansat primul său single "Radio Song" în anul 2014 [7], artista totodată lansând piesa în premieră în cadrul emisiunii matinale "Neatza cu Răzvan și Dani" difuzată de Antena 1. [8].

Cariera ca artistă Roton Music și vloggingul (2014 - prezent)

La finele lunii aprilie 2015, în 17 aprilie, a fost lansat primul single al artistei, acum parte a unei noi case de discuri, numit "My Life".[9][10][11] Bibi a înregistrat cântecul " Coji de Portocale", produs în colaborare cu Pink Elephant, care este un cântec cu influențe pop și soul. [12]
În vara anului 2016, interpreta Bibi lansează una dintre cele mai emoționante și de succes piese din cariera sa artistă, "Ciocolata", poziționându-se pe locul 1 în topul celor mai populare cântece. Bibi descrie cântecul: "Versurile sunt foarte frumoase și cu toțiii ne regăsim în ele, pentru că noi toți trăim la un moment da primii fiori ai dragostei". [13] Artista a cântat piesa și în cadrul mai multor posturi de televiziune din România, printre care Antena 1 în cadrul emisiunii "Prietenii de la 11" sau ProTV.[14]
Artista și-a promovat cântecele, prin intermediul unor concerte pe care le-au susținut pe teritoriul țării, alături de alte pop staruri din România, printre care Nicole Cherry, Andra Gogan sau Iuliana Beregoi, promoteri a noii generații.</ref>
Mass-media română o numește pe Bianca Mihaela Lixandru, cunoscută sub numele de scenă Bibi, a doua Nicole Cherry, de asemenea una dintre cele mai influente și de succes artiste ale generației 2010, în aceeași măsură descoperită de producătorii casei de discuri Tommo Production. [15]
În anul 2017 artista cochetează cu un nou domeniu inovator, astfel devine vlog în mediul online [16]. Activitatea sa ca vlogger [17] tratează sketch-uri muzicale sau domenii adiționale precum muzica, viața adolescenților, provocările de la școală, jocuri și modul în care aceștia își petrec timpul liber cât și expectațiile noii generații.
Cu mai mult de 60 milioane vizualizări pe canalul său de Youtube, 465.000 abonați, 350.000 de urmăritori pe Instagram, Bibi este una dintre celebritățile generației Z, fapt care îl confirmă în cadrul mai multor interviuri în presa scrisă, online sau în cadrul unor emisiuni televizate. Astfel este considerată una dintre cele mai succes vloggerițe ale momentului, alături de Selly sau Tequila. [18][19][16][20]

Directia 5 Live la Maritimo Lounge & Bar Mangalia

Direcția 5 este o trupă din România care a luat ființă în anul 1991. Genurile muzicale abordate de-a lungul anilor sunt: rock alternativ, baladă rock, rock electronic, pop-rock, instrumental, rar club-house (de ex. melodia "Unde ești")...[necesită citare]
Trupa a fost formată în 1991 de Marian Ionescu (chitară bass, pian, compozitor), Dragoș Bădoi (voce), Cătălin Onoiu (clape), Florin Ionescu (tobe, voce), Răzvan Mirică (chitară, voce), Vlaicu Giurgea (chitară).
La scurt timp după înființare, apare albumul de debut intitulat "La vulturul de mare cu peștele în ghiare".
În 1992, vocalistul Dragoș Bădoi este înlocuit pentru scurt timp de Cristian Roman (în prezent liderul trupei The Teachers Orchestra), urmat apoi de Toni Șeicărescu (actual Krypton), cu care lansează discul "Seducție". Albumul de șapte piese este extraordinar de bine primit de către public piese ca Seducție, Bogdan Barosanu, Texaco, Street fighting boys, Scufița roșie, Vrăjitoarea, devenind hituri. În acest timp trupa strângea la concertele sale tot mai mulți fani. La finele anului 1993, mai precis pe data de 17 decembrie, Orchestra Direcția 5 cântă pe scena teatrului Ion Creangă într-un spectacol inedit pentru acele vremuri: baking vocals, interpretarea piesei IN DI ANKA la sitar, prezentă pe aceeiași piesă a lui Andre Ateka. Concertul s-a desfășurat cu casa închisă. Materialul audio a fost folosit de formație ulterior pentru editarea unui material LIVE intitulat IN DI ANKA live.
În 1994, se lansează albumul "Pantofi de lac" și ulterior, ei colaborează în paralel cu Loredana Groza pentru discul "Atitudine". Lansarea albumului a avut loc în data de 8 aprilie 1994 la mazinul Muzica din București în prezența unui public numeros care la un moment dat a blocat traficul pe Calea Victoriei. În luna mai, cu sprijinul și bunăvoința postului de radio Contact și în special al Mariei Popescu, actuala soție a lui Iulian Vrabete de la Holograf, se pun bazele primului fan club oficial al unui artist sau al unei trupe din România. Întâlnirile membrilor aveau loc în fiecare sâmbătă în Parcul Herăstrău, la intrarea dinspre Arcul de Triumf.
În 1995, chitaristul Vlaicu Giurgea părăsește trupa, ca și Toni Șeicărescu, acesta din urma fiind înlocuit de Gabi Nicolau(Krypton). Trupa concertează la festivalul Cerbul de Aur în luna septembrie.
În 1996, apare o sciziune în trupă, Marian Ionescu fiind acuzat de Răzvan Mirică, Florin Ionescu și Cătălin Onoiu că urmărește doar interesele personale, aceștia considerându-se adevărata Direcție 5. Se pare că Loredana Groza a fost aceea care a făcut să se spargă trupa. Astfel, un an au activat 2 trupe cu numele de Direcția 5:
Direcția V, cu: Florin Ionescu (tobe, voce), Răzvan Mirică (chitară solo, voce, compozitor), Cătălin Onoiu (clape), Mircea Preda "Burete" (bass) și Răzvan Fodor (solist vocal). În anul 1997, în componența de mai sus se lansează albumul intitulat Der Genius. Albumul conține 7 în limba engleză piese compuse de Răzvan Mirică și Florin Ionescu. Acesta este primul album editat de o formație rock din România în colaborare cu o filarmonică (George Enescu) precum și în colaborare cu quartet de coarde.
Sătui de confuzia iscată de cele două formații cu denumire identică, Florin Ionescu (tobe, voce), Răzvan Mirică (chitară solo, voce, compozitor), Bobby Stoica (clape) - actual Voltaj, Mircea Preda "Burete" (bass) și Toni Șeicărescu (voce) - revenit după mai mulți ani din Olanda, încearcă lansarea unui nou proiect intitulat Noua Romă. Din nefericire proiectul nu se va materializa niciodată în forma unui album. Totuși într-o emisiune televizată a postului public de televiziune, trupa cântă două piese promițătoare: Strada mea și Liber.
Loredana & Direcția 5: Marian Ionescu (bass, keyboards, compozitor), Nicu Damalan (chitară solo, ex-Esperando, Krypton), Emanuel "Fisa" Gheorghe (clape, ex-Roșu și Negru, Voltaj '88, ulterior Feedback, Camioane-n mulțime) și Marius Keseri (tobe, ex-Quartz, Voltaj, Vali Sterian & Compania de sunet, Metrock, Voltaj '88)
Anii trec, Direcția V se desparte și în 1998 rămâne Direcția 5 cu Marian Ionescu, Nicu Damalan, Marius Keseri și Cristi Enache. În această formulă, vor scoate în 1999 discul "Superstar"
Directia 5 a continuat scoțând albumul Love, Peace & Harmony in 2016. Albumul a fost lansat la Colibița în data de 9 septembrie 2016. După această faimoasă lansare, au început colaborarea cu ,,Alinka'' Alina Crișan. Primul concert cu Alina a fost la Dej intr-un club. Atunci Tony Șeicărescu s-a luat la bătaie cu membrii trupei. Deși era cel mai vechi, a fost exclus din trupă, fiind înlocuit cu Alina Crișan. Ultimul concert a fost la Colibița in 9 septembrie 2017, la Fisherman.


Discografie

  • 1992 - La vulturul de mare cu peștele în ghiare
  • 1993 - Seducție
  • 1994 - Pantofi de lac
  • 1994 - In di Anka - Live (album din concert, reeditat în 1997)
  • 1996 - Der Genious (Direcția V)
  • 1999 - Altul mai bun (vreau o schimbare) (maxi-single)
  • 1999 - Superstar - Muzica de dans pentru doamne și domnișoare (reeditat în 2001)
  • 2000 - Cântece noi cu Direcția 5
  • 2001 - Ești stilul meu (maxi-single)
  • 2001 - Octombrie
  • 2001 - Live Teatrul Național București (album din concert)
  • 2002 - Duete
  • 2002 - De 10 ani - Vol. 1 (compilație)
  • 2002 - De 10 ani - Vol. 2 (compilație)
  • 2003 - Promisiuni (reeditat în 2004)
  • 2005 - O zi de primăvară
  • 2005 - Cu nimeni nu te-aș înlocui (DVD)
  • 2006 - Satisfacție - Live (album din concert)
  • 2006 - Satisfacție - Live (DVD)
  • 2006 - Ambiental
  • 2007 - Impresii personale
  • 2008 - Ambiental cosmic
  • 2008 - Aniversare
  • 2009 - Emoție
  • 2009 - Live în studio
  • 2009 - Best of
  • 2010 - Declarație de dragoste
  • 2010 - Romantic
  • 2011 - Clasic
  • 2011 - Clasic de lux
  • 2011 - Forever
  • 2011 - Beautiful Jazz Duets
  • 2012 - Electric Love Story
  • 2013 - Zâmbetul face minuni
  • 2014 - Rock'n'Roll Baby
  • 2015 - Te iubesc
  • 2016 - Love, Peace & Harmony
  • 2017 - Happy Day
  • 2018 - Muzică, Flori și Poezie

Ziua Dobrogei 2019

Ziua Dobrogei, sărbătorită la Casa de Cultură – în concert Elena Merișoreanu și Maria Olteanu





 

Copyright © 2011. Mangalia Online - All Rights Reserved