:

Amintiri din trecut 2009 "Thaliamar -Pretioasele ridicole de Moličre"


Trupa de teatru „Thaliamar”, alcatuita din elevi talentati din Mangalia, a prezentat spectacolul „Pretioasele ridicole”, de Molicre. Sub coordonarea profesoarei Aura Stuparu,
De curînd, inspirati de muza Thalia, tinerii au participat cu comedia clasica a lui Molicre la cea de-a VIII-a editie a Festivalului National de Arte pentru Liceeni, Bucuresti, cîstigînd admiratia juriului, motiv pentru care au fost nominalizati la categoria „Cea mai buna trupa de teatru”. Acesta performanta este cu atît mai speciala cu cît la preselectie s-au prezentat 171 de trupe, însa numai patru au fost nominalizate la acest premiu.

Din distributia spectacolului „Pretioasele ridicole” au facut parte elevi ai Colegiului Economic Mangalia - Luiza Petcu, Georgiana Asaftei, Andrei Macovei, Narcis Blagoci, Ruxandra Trucmel, Roxana Matei, Sergiu Roibu, Cristian Gageanu, Denisa Voicu -, dar si ai Liceului Teoretic „Callatis” - Oana Racaru, Adrian Plapamaru. Elevii au fost însotiti la faza finala a festivalului, care a avut loc pe 8 septembrie, de profesoarele Aura Stuparu si Simona Marinescu.

Acest succes se adauga celui obtinut anul trecut, la Festivalul de teatru pentru elevi si studenti „Trepte catre teatru“, de la Calarasi. Trupa din vechiul Callatis a obtinut cele mai rîvnite premii ale manifestarii, cupa si diploma festivalului, la sectiunea regie, medalia si diploma pentru cel mai bun rol masculin din festival, cîstigate de Narcis Blagoci si premiul special al juriului obtinut de întreaga trupa de teatru pentru diversitatea mijloacelor artistice folosite.
Share this article :

Trimiteți un comentariu

 

Copyright © 2011. Mangalia Online - All Rights Reserved